Skip to main content

Baby’s

We willen dat elk kind zich bij ons veilig en vertrouwd voelt. Daarom houden we bij baby’s zoveel mogelijk het ritme van thuis aan. Samen met de ouders bepalen we wanneer het tijd is voor een volgende stap in het slaap- en eetschema. Dat is wanneer een kind minder slaap nodig heeft en/of meer vast voedsel gaat eten. Door de verticale groepsindeling zijn er op de groep maximaal 2 baby’s aanwezig, dat mogen er maximaal 5 zijn als je met 3 pedagogisch medewerkers op de groep staat.

Onze pedagogisch medewerkers kennen alle baby’s goed. We nemen de tijd om met ze te praten, te spelen en te knuffelen. De interactie tussen de medewerkers en de baby is ontzettend belangrijk. Het zorgt voor veiligheid en stimuleert de taalontwikkeling. We zien dat baby’s zich het beste ontwikkelen bij veel fysiek contact en door gebruik van taal en gebaren. We bootsen de geluidjes van de baby na. Ook doen we spelletjes met de voetjes, spelen we kiekeboe en lachen we veel.

We volgen de motorische ontwikkeling van een baby. Liggen, rollen, zitten, kruipen, staan en soms al lopen. Allemaal vaardigheden die we samen met de kleintjes op een leuke en speelse manier oefenen.