Skip to main content

Noodopvang cruciale beroepsgroepen

By Nieuws

Beste ouders,

We hebben veel vragen over noodopvang gekregen en de ouders van de Regenboog zijn goed op de hoogte van de regeling vanuit de overheid. Wij proberen onze ouders zoveel mogelijk te infomeren en wij proberen persoonlijk contact te houden.

Als in een gezin één ouder in een cruciaal beroep of vitale sector werkzaam is, is het verzoek de andere ouder of familie de kinderen zoveel mogelijk te laten opvangen. Als dat niet lukt, dan zijn de kinderen van harte welkom op onze locatie aan de Benningskamplaan. Ook op dagen dat zij normaliter niet worden opgevangen. Hiertoe is vooraf overleg wenselijk: planning@kdvderegenboog.nl of 0251-316023. Word u met spoed opgeroepen, bel dan even, dan zorgen wij dat wij klaar staan voor de kinderen.

Er is geen harde eis dat beide ouders in een dergelijk beroep/sector werkzaam moeten zijn. Uitgangspunt s dat mensen met cruciale beroepen of werkzaam in de vitale sector hun werk kunnen blijven doen nu zij zo hard nodig zijn.

Af en toe komt er een vraag van een niet-Regenboog ouder. Uiteraard zijn de kinderen van deze ouders ook van harte welkom, mits zij in een cruciaal beroep of de vitale sector werken. Mocht u opvang nodig hebben, bel dan even met ons (0251-316023) of mail ons (planning@kdvderegenboog.nl). Tot 6 april kan kosteloos opvang worden afgenomen.

Voor niet-Regenboog ouders is inschrijving wel van belang. Dat gaat door middel van een speciaal hiertoe door de Branche organisatie ontwikkeld formulier. Inschrijving is noodzakelijk om goed overzicht te kunnen houden.

Ter bescherming van de kinderen vangen wij in deze tijd alleen kinderen op die het inentingen programma volgen of hebben gevolgd.

Wij stelen het op prijs wanneer u deze informatie deelt binnen uw netwerk. Samen komen we door deze moeilijke tijd heen.

Met vriendelijke groet,

Stichting Kinderdagverblijf De Regenboog

Het bestuur

Download hier het aanvraagformulier: Aanvraagformulier noodopvang cruciale beroepsgroepen

Samenwerking Duin Hoveniers

By Nieuws

Wij werken samen met Duin Hoveniers. Zij zorgen ervoor dat het gehele jaar door onze tuin er piekfijn uit ziet. Soms worden kinderen (uiteraard veilig) betrokken bij de werkzaamheden in de tuin. Ze mogen iets aangeven of samen bepalen waar iets komt te hangen of te staan. Onlangs zijn er uitdagende tuimelrekjes geïnstalleerd en afgelopen week een teken muur.

Nieuw in Uitgeest: Peutergroep De Dondersteentjes

By Nieuws

Peuters die toe zijn aan meer uitdaging, meer ‘schoolse’ activiteiten of juist een extra steuntje in de rug nodig hebben als voorbereiding op de basisschool kunnen in onze peutergroep terecht.

Voor wie?
Op woensdag- en vrijdagochtend vanaf 07.30 tot 13.00 uur is uw peuter van harte welkom om deel te nemen aan de peutergroep. Onze peutergroep bestaat uit maximaal 8 kinderen. In deze kleine groep kan de leidster (pedagogisch medewerker) iedere peuter voldoende individuele aandacht geven.

Wij richten ons op wat uw peuter kan en sluiten daarbij aan. Wij houden rekening met de interesses en het individuele ontwikkelingsniveau van uw kind en stimuleren de ontwikkeling van de individuele talenten. Uiteraard hebben wij het spelenderwijs leren hoog in ons vaandel staan!

Read More

Communiceren via “Konnect”

By Nieuws

Via “Konnect” communiceren met Kinderdagverblijf de Regenboog

Vanaf 29 augustus gaan wij communiceren via een app “Konnect”. Hiermee  willen wij u een beter beeld geven van wat er zich afspeelt tussen het brengen en het ophalen van uw kind(eren). Om dit te kunnen realiseren, gaan we samenwerken met Konnect. Konnect is een aanbieder van gepersonaliseerde Apps en ouderportalen voor de kinderopvang en buitenschoolse opvang. Zij werken al jaren samen met andere kinderopvangorganisaties Konnect biedt ons de mogelijkheid u meer te betrekken, u een beeld te geven van wat er gebeurt tussen het brengen en het weer ophalen van uw kind(eren).

Konnect biedt een veilige en afgeschermde omgeving om informatie met u te delen. Bij de ontwikkeling van Konnect zijn hoge eisen gesteld aan de beveiliging. Hierdoor bepalen wij welke ouders en medewerkers toegang hebben tot welke informatie. Daarnaast worden alle gegevens beveiligd opgeslagen.

Wat betekent het voor u als ouder?

Vooropgesteld: het persoonlijk contact met u als ouder is en blijft het allerbelangrijkste. De samenwerking met Konnect vervangt op geen enkele manier het persoonlijk contact tussen medewerkers, de Regenboog en ouders. Er komen hooguit contactmomenten bij.

  • Communicatie over uw kind zal plaatvinden via de app/het portaal. De app is te downloaden in App store van Apple of in de Playstore van Android.
  • We gaan digitaal schriften schrijven. Aan het einde van de dag, bij voorkeur voordat u uw kind komt halen,
    ontvangt u dan van ons een bericht met foto of video waarin u al kunt lezen over de belevenissen van de dag. Zelf kunt u vanzelfsprekend ook schrijven en foto’s delen in het schrift.
  • Foto’s van uw kind worden via de app/portaal gedeeld met de ouders van kinderen waarmee uw kind op de foto staat, waarbij u primair de foto’s van uw eigen kind zult zien. Niet langer zoeken in digitale albums; u ontvangt de foto’s waarop uw kind staat rechtstreeks.
  • Wanneer uw kind afscheid neemt van onze opvang, heeft u nog ruimschoots de tijd om alle foto’s te downloaden en eventueel geschreven teksten te bewaren en eventueel uit te printen.
  • Extra dagen en Ruildagen aanvragen en afwezigheden melden kunt u digitaal doen via de app.

Onbeperkte ruildagen

By Nieuws

Onbeperkt ruildagen bij Kinderdagverblijf de Regenboog.

Bij kinderdagverblijf de Regenboog vinden we het belangrijk dat ouders zoveel mogelijk flexibiliteit ervaren om werk en kinderen te combineren. Daarom hanteren wij een ruim en flexibel ruilbeleid. Dat houdt in dat een afwezige dag in hetzelfde kalenderjaar naar keus ingezet kan worden op een andere dag dan de contractdag(en) (mits er een plaatsje is op de eigen (of andere (dagopvang)) groep).

Ook is er een mogelijkheid tot verlengde opvang tot half 7. Ook deze opvang wordt in ons ruildagen systeem meegenomen en niet meteen in rekening gebracht. Aan het eind van het kalenderjaar wordt bekeken of de afwezige en extra dagen in evenwicht zijn. Zijn er meer extra dagen dan wordt dit in februari van het volgend jaar gefactureerd.

Goed nieuws!

By Nieuws, Uncategorized

Goed nieuws voor ouders met kinderen op de dagopvang en BSO.

De maximum uurprijs voor de dagopvang bedraagt in 2017 € 7,18 (dit is nu nog € 6,89). Voor de buitenschoolse opvang wordt dit € 6,69 (is nu nog € 6,42) en voor de gastouderopvang wordt het € 5,75 (is nu nog € 5,52). Dit meldt minister Asscher (Sociale Zaken) vandaag (30 mei 2016) in een uitgebreide brief over kwaliteit en toegankelijkheid in de kinderopvang.

 

Open Watersportdag Uitgeest

By Evenementen

Op zondag 24 april 2016 zijn wij aanwezige op de gezellige zeemansmarkt bij de Open Watersportdag te Uitgeest. Naast een kraam met informatie hebben wij verschillende activiteiten voor kinderen.

Wij hopen jullie daar te zien tot de 24ste!

Over de Open Watersportdag Uitgeest

De Open Watersportdag trekt elk jaar duizenden bezoekers naar het terrein van Watersportcentrum Uitgeest. Hier kunnen zij varen in een supersnelle boot, duiken in een duiktank, paling roken en een demonstratie van de Marine Roadshow bezoeken. Ook staat er een gezellige zeemansmarkt met onder andere een touwshop, jachtmakelaar, bakkerij, een stand met woondecoraties, sieraden, diverse soorten dames- en herenkleding en luxe lederwaren. De demonstraties van fijntimmerwerk, de drakenboot en de reddingshonden worden natuurlijk niet vergeten!

Voor de kinderen is er genoeg te doen: loop over het water in een doorzichtige bal, laat je schminken, bezoek de kinderkermis en leef je uit op het springkussen; het kan allemaal. Zet de Open Watersportdag dus snel in de agenda!

Foto’s: bootcamp-clinic

By BSO

Op de sport BSO boden wij de kinderen een bootcamp-clinic aan. Het was pittig maar erg leuk! Wij hebben o.a de spellen estafette, paatljesvoetbal en lijnen beoefend. Dit houdt vooral in: RENNEN. Tussen het rennen door even een paar keer opdrukken, planken of buikspieroefeningen. Want ja, een strak buikje krijg je niet vanzelf!

Iedereen heeft het super gedaan en wij van de sport BSO zijn ontzettend trots op de toppers die zo hard hebben getraind deze week. Hierbij een paar fotocollages voor een impressie.