Skip to main content

Triple P – Positive Parenting Program®

Wat is Triple P?

Als je kinderen hebt, geeft iedereen je raad. Maar hoe weet je wat goed is en werkt als er zo veel tegenstrijdige meningen zijn?

Het Triple P – Positive Parenting Program® is een wereldwijd erkend opvoedprogramma dat je de vaardigheden biedt om met ongewenst gedrag om te gaan en bovenal helpt problemen te voorkomen.

Van de driftbui van een peuter tot aan het opstandige gedrag van een tiener, van drama’s voor het slapen gaan tot regelrechte ongehoorzaamheid, Triple P helpt je de problemen op te lossen waar gezinnen overal ter wereld mee te maken hebben.

Om te begrijpen hoe het werkt kun je Triple P het beste vergelijken met een gereedschapskist met ideeën. Je kiest er zelf de hulpmiddelen uit waarmee je jouw gezinsleven kunt verbeteren. Je kan de ideeën van Triple P aanpassen aan jouw cultuur, geloof en persoonlijke situatie, ze gebruiken om een betere relatie op te bouwen metje kind, problemen op te lossen, meer zelfvertrouwen te krijgen als ouder – en je kind de best mogelijke start in het leven te geven.

Een ander voordeel van het Triple P-programma is, dat het je alleen de hulp geeft die je werkelijk nodig hebt. Je kan kiezen uit eenmalige seminars, korte adviesgesprekken, uitgebreidere oudercursussen of zelfs persoonlijke ondersteuning.

Je kan erop vertrouwen dat Triple P werkt. Het is gebaseerd op meer dan 30 jaar doorlopend wetenschappelijk onderzoek en wordt nu in 25 landen over de hele wereld gebruikt.

Wij werken volgens het positieve opvoedprogramma Triple P, een Australisch model wat wereldwijd wordt gevolgd. Een aantal van onze medewerkers zijn Triple P gecertificeerd en mogen volgens de beginselen van dit programma de oudergesprekken voeren over alle mogelijke opvoedvragen.

Onze deskundigen zijn: Moniek Beentjes, Chantal Hendriks, Annemarieke Hommes, Rianne Hommes en Miranda Hollenberg.